Corona-Gasten #5Marianne.
Marianne heeft een winkeltje. Een heel roze winkeltje. Het winkeltje heeft ook een naam, maar iedereen noemt het ‘t roze winkeltje’. Ze heeft niet stilgezeten. Er hangt een scherm, er staan desinfectie-doekjes. En ze had de kans om de website te updaten, en een nieuw initiatief te starten samen met de andere meisjes van de Geerstraat. ‘Meisjes van de Geerstraat’ heet dat. (Zoek maar ‘es op). Bezig bijtje.
Ze slaapt ook lekker, zei ze, gniffelend. Zie je, Marianne is ook de buurvrouw van de kroeg, en nu die dicht is, is ‘t een stuk stiller ‘s nachts. ‘KunstigKitschwerk’, zo heet ‘t roze winkeltje trouwens…

(Begin mei ben ik begonnen met een projectje. Ik sta nog altijd achter de bar in ‘t Kroegje. Een klein bruin cafeetje in Kampen. Ik vroeg me af hoe het met iedereen zou zijn. Met al die mensen die lief en leed delen aan de bar, maar daarbuiten elkaar vaker niet dan wel spreken. Ik spreek ze ook nauwelijks meer. Dus ben ik ze op gaan zoeken! Iedere geportretteerde mag zeggen naar wie zij benieuwd zijn, en dan ga ik daarheen. En zo kunnen we toch even zien hoe ‘t nou is met iedereen.)

G-JSBS23SS5D