Corona-Gasten #9

30-12-2020, Kampen Coronagasten: Emiel Kuipers Foto©GwenMustamu30-12-2020, Kampen Coronagasten: Emiel Kuipers Foto©GwenMustamu30-12-2020, Kampen Coronagasten: Emiel Kuipers Foto©GwenMustamu 30-12-2020, Kampen Coronagasten: Emiel Kuipers Foto©GwenMustamu30-12-2020, Kampen Coronagasten: Emiel Kuipers Foto©GwenMustamu

Emiel!
Mijn eerste gesprek met Emiel was jaren geleden aan de stamtafel. Hij vertelde mij en m’n studentenvriendinnetjes dat ‘ie achtbaanbouwer was bij Sixflags (of was ‘t toen nog Walibi? Ja, echt, zo lang geleden al!). Wij geloofden dat..een beetje. Zie ik ‘m nu nog steeds doen, als ie aan de bar zit, verhalen verzinnen. Komt er dan ook mee weg. Vaak begint ‘ie heel hard te lachen als hij merkt dat desbetreffende luisteraar ‘t allemaal gelooft, waarop die weer wat verbouwereerd achterblijft. Tegelijkertijd kan je ook hele diepe serieuze, soms filosofische gesprekken met ‘m hebben. Hij werkt nu veel thuis, en heeft daarbij gezelschap van Lola, de hond van z’n vriendin. Die liever bij Emiel zit. Ze hadden een beetje dezelfde energie, toen ik er was. Kalm, vriendelijk, een beetje cameraschuw, maar behulpzaam van aard genoeg om mee te werken. Zo kwam ‘t op mij over, althans. Fijne vent hoor, die Emiel, verbaast me niks dat ‘ie tekeningen van cliëntjes heeft gekregen en rond heeft gehupst als cliniclown.
Overigens, hij heeft dus nooit bij Sixflags, of Walibi gewerkt hè. Ik tuinde er zo in. Hoort erbij, hoop dat ‘t nooit verandert.

(Begin mei 2020 ben ik begonnen met een projectje. Ik sta nog altijd achter de bar in ‘t Kroegje. Een klein bruin cafeetje in Kampen. Ik vroeg me af hoe het met iedereen zou zijn. Met al die mensen die lief en leed delen aan de bar, maar daarbuiten elkaar vaker niet dan wel spreken. Ik spreek ze ook nauwelijks meer. Dus ben ik ze op gaan zoeken! Iedere geportretteerde mag zeggen naar wie zij benieuwd zijn, en dan ga ik daarheen. En zo kunnen we toch even zien hoe ‘t nou is met iedereen.)

G-JSBS23SS5D