Corona-Gasten #7

21 mei 2020 | KAMPEN GERTJO HOEKSTRA Foto©GwenMustamu 21 mei 2020 | KAMPEN GERTJO HOEKSTRA Foto©GwenMustamu 21 mei 2020 | KAMPEN GERTJO HOEKSTRA Foto©GwenMustamu

Gertjo
Deze foto’s heb ik vorig jaar al gemaakt. In de lente. Gertjo werkte thuis, en was net 50 geworden. Hij had ‘t klein gevierd, dat kon ook niet anders, met Corona.
Nu, bijna een jaar verder, zou het nog niet veel anders kunnen.
Hij leek zich nog wel te vermaken.
Het was mooi weer, hij had met een paar verjaardags-gasten in de tuin kunnen zitten.
Toen had ik gehoopt dat we met z’n allen onderhand z’n verjaardag al wel ‘es in de kroeg hadden kunnen vieren, zoals elk jaar.
Maar helaas-pindakaas..tis nog niet zo ver.

(Begin mei ben ik begonnen met een projectje. Ik sta nog altijd achter de bar in ‘t Kroegje. Een klein bruin cafeetje in Kampen. Ik vroeg me af hoe het met iedereen zou zijn. Met al die mensen die lief en leed delen aan de bar, maar daarbuiten elkaar vaker niet dan wel spreken. Ik spreek ze ook nauwelijks meer. Dus ben ik ze op gaan zoeken! Iedere geportretteerde mag zeggen naar wie zij benieuwd zijn, en dan ga ik daarheen. En zo kunnen we toch even zien hoe ‘t nou is met iedereen.)

G-JSBS23SS5D