Corona-Gasten #1Geert & Hilma.
Begin mei 2020 ben ik begonnen met een projectje. Ik sta nog altijd achter de bar in ‘t Kroegje. Een klein bruin cafeetje in Kampen. Ik vroeg me af hoe het met iedereen zou zijn. Met al die mensen die lief en leed delen aan de bar, maar daarbuiten elkaar vaker niet dan wel spreken. Ik spreek ze ook nauwelijks meer. Dus ben ik ze op gaan zoeken! Iedere geportretteerde mag zeggen naar wie zij benieuwd zijn, en dan ga ik daarheen. En zo kunnen we toch even zien hoe ‘t nou is met iedereen.

Geert & Hilma heb ik zelf uitgekozen. Geert is altijd vaste gast op vrijdag, soms komt Hilma ook mee. Geert drinkt dan Duvels en bittertjes, Hilma Schelvispekels, of halve Schelvispekels.
Het ging goed met ze, toen ik bij ze kwam zat Geert te werken omringd door al z’n platen. Ik moest ook de kat bewonderen. Bowie heet de kat. Naar David Bowie, voor als je ‘t nog niet wist…Ze merkten nog niet zoveel van de Corona-ellende. Iedereen in hun directe kring was gezond. Zij zelf konden gewoon door met hun leven. Geert werkt thuis en Hilma op een klein kantoor.
Ze leken zich goed te vermaken, Geert en Hilma en Bowie. Fijn 😊

G-JSBS23SS5D